Brom- en snorfietsverzekering

Als u op een bromfiets of snorfiets rijdt, dan bent u verplicht om WA-verzekerd te zijn. Wilt u echter meer zekerheid? Dan is een uitbreiding van de dekking een mogelijkheid.

Ja, ik heb interesse!

Interesse in onze Brom- en snorfietsverzekering? Laat uw gegevens achter in het aanvraagformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Deze vergoedt de schade die u met uw bromfiets of snorfiets toe brengt aan derden. Voor een WA-schade geldt geen eigen risico, tenzij anders overeengekomen.

Volledig casco

Deze vergoedt naast bovengenoemde WA-verzekering ook de schade aan uw eigen bromfiets of snorfiets door bijvoorbeeld diefstal (alleen van toepassing wanneer de bromfiets of snorfiets op slot was gezet met een ART goedgekeurd slot, klasse 3), brand, botsen, omslaan, slippen en van de weg raken.

Aangepaste regelgeving High Speed E-Bikes per 1 januari 2017

Als u na 1 januari 2017 een nieuwe High Speed E-Bike (ook wel Speed Pedelec genoemd) koopt, krijgt deze automatisch een bromfietskenteken (gele kentekenplaat). Heeft u al een High Speed E-Bike met een snorfietskenteken (blauwe kentekenplaat), zoals dat voor 1 januari de regelgeving was? Dan zet het RDW dit kosteloos om naar een bromfietskenteken.

Op 1 juli 2017 moeten alle High Speed E-Bikes een bromfietskentekenplaat hebben. Zodra u met een bromfietskentekenplaat rijdt, gelden de regels voor een bromfiets. Dus met helmplicht (goedgekeurde bromfietshelm of Speed-Pedelec-Helm) en minimaal een AM rijbewijs.

Voor verdere regelgeving inzake deze wijziging per 1 januari heeft de rijksoverheid een speciale informatiepagina in het leven geroepen.